Dustco International BV

Over Dustco International BV

Dustco International uit Winschoten heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het terugdringen van fijnstof.
In ziekenhuizen, zorgcentra, magazijnen, productiehallen maar ook bij bouwprocessen en renovatiewerkzaamheden, kantoren en zelfs thuis.
Ook voor de agrarische sector heeft Dustco een oplossing!
Stofproblemen in het binnenklimaat lossen wij eenvoudig en voordelig op.

 

Dustco voor gezondere longen

Door de producten van Dustco kunnen stofreducties tot wel 99% worden gerealiseerd, waardoor werknemers in een gezondere omgeving werken, boetes worden vermeden en longklachten verminderen.

 

Wist u dat……

er in vrijwel alle huizen verhoogde concentraties fijnstof gemeten wordt!

De luchtkwaliteit is in één op de zeven Nederlandse huizen het grootste deel van de dag onvoldoende als gevolg van schadelijke fijnstof. Het Longfonds meldt dat op basis van onderzoek door Blauw Research.

Fijnstof is een verzamelnaam voor allerlei zwevende minuscule deeltjes, die diep in de longen kunnen doordringen. In huis komen de deeltjes vrij door onder meer bakken en braden, het branden van kaarsen of de open haard. Ook komen er fijnstofdeeltjes van buiten naar binnen.

Volgens de onderzoekers zijn in vrijwel alle huizen verhoogde concentraties fijnstof gemeten. “Veel Nederlanders weten niet dat zij in huis vervuilde lucht inademen en dat dit kan leiden tot gezondheidsklachten.”

“Te veel fijnstof, onvoldoende luchtverversing, vochtproblemen en schimmel, lijken op het eerste gezicht niet zo schadelijk, maar kunnen leiden tot vermoeidheid, benauwdheid, infecties aan de luchtwegen en op lange termijn longziekten als astma en COPD”, aldus het Longfonds.